MÁRIATÖVIS KÚRA

Szabadítsa meg máját

a mérgektől!

Tovább a kúrához »

Szállítás:1 munkanap alatt

10 ezer felett

Kérdések / Rendelés:
Tel:70/7733170

info@mariatovis.bolt.hu

Alkohol méregtelenítés máriatövisselAlkoholos italokat már ősidők óta, előszeretettel fogyasztja az emberiség. A túlzott alkoholfogyasztásból eredő problémák egyáltalán nem újkeletűek. Az alkohol májkárosító hatásai is fokozatosan váltak közismertté.

Az alkohol okozta egyik legsúlyosabb májkárosodást, a májzsugorodást például már a XVIII. században ismerték; a "ginivók májá"-nak nevezték. Az alkohol és a "zsírmáj" összefüggését a következő évszázadban az orvos-kutatók már rendszeresen taglalták. Érdekesség, hogy ennek ellenére például a XX. század közepén még volt olyan kutató, aki szentül hitte, hogy az alkohol a májra kifejtett toxikus hatása nagyobb lenne a cukorénál. A májkárosodást pedig az alkoholistákra jellemző rossz tápláltsággal magyarázták...

Az alkoholt a máj bontja le. A lebontás során egy toxikus (mérgező) vegyület, acetaldehid keletkezik. Az acetaldehid ún. direkt májméreg, amely először elzsírosodáshoz, majd alkohol okozta májgyulladáshoz (’alkoholos-hepatitiszhez’) vezet. Értelemszerűen a májgyulladásos-reakciók a veszélyesebbek, mivel ilyenkor olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek hatására a májsejtek pusztulni kezdenek. A májgyulladás kezdeti szakaszában a folyamat még könnyedén visszafordítható, mivel az újjászülető májsejtek még képesek regenerálni a máj működését. Ellenkező esetben azonban új májsejtek nem képződnek, az elpusztultak helyét pedig hegszövet kezdi el kitölteni. Az ilyenkori alkoholfogyasztás már kismértékben is a májsejtek további pusztulását eredményezi, a folyamat lényegében visszafordíthatatlanná válik.
Az egyre kevesebb májszövet és az egyre több heges terület kialakulása okozza majd a májzsugorodást. A maradék, még egészséges májsejtek kennyedén felmondhatják ekkor már a szolgálatot, és májelégtelenség következik be, ami a halálhoz is vezethet.

Az alkoholos májbetegségek 3 fő formája a következő:

1. Alkoholos zsírmáj,

2. májgyulladás (Hepatitisz),

3. valamint a májzsugor vagy másnéven ’az alkoholos cirrózis’. Fontos tudni, hogy a májzsugor kialakulása magában hordozz a májrák képződésének fokozott veszélyét is

A kóros alkoholfogyasztás, az alkoholizmus nagy kockázatot rejt magában, hiszen az egészség a tét!A máriatövis fogyasztásával sokat tehetünk a máj regenerálása, védelme és egészségének megőrzése érdekében. A kifejezetten májbarát tápanyagok és gyógynövények, mint például a máriatövis is, regenerálják a májat és biztosítják annak megfelelő működését.

A Földközi-térségben őshonos máriatövist évezredek óta használják a májproblémák kezelésére. A máriatövis szilimarint tartalmaz, mely különösen egyedi módon védi a májat. Amellett, hogy erős antioxidáns, a szilimarin megakadályozza, hogy az alkoholhoz hasonló mérgező és kártékony anyagok megtámadják a májat.

MÁJMÉREGTELENÍTŐ KÚRÁK
Egészséges MÁJ
Egészséges Szervezet
Szabadítsa meg máját mérgektől máriatövissel!
részletek »

Máriatövis a másnaposság ellenA máj védelméből kiindulva a máriatövist szokás másnaposság ellen is ajánlani. Mindannyian érezhettük már, hogy „másnap reggel” a fejünk lüktet, gyomrunk forog, a szánk pedig teljesen kiszáradt. – Ilyenkor egyértelmű, hogy másnaposak vagyunk!

A másnaposság közismerten a túlzott alkoholfogyasztás eredménye.

Az alkohol vizelethajtó tulajdonsága révén, „kihajtja” a vizet a szervezetből, még mielőtt az fel tudna szívódni. A kialakuló dehidratáció a másnaposság egyik legfőbb tényezője. Az alkohol erősen irritálja a gyomrot, továbbá úgymond kilopja a szervezetből a vitaminokat, ásványi anyagokat és lehetetlenné teszi a nyugodt alvást.

A tudósok bebizoynították, hogy egy női szervezetben a kevesebb enzim hiánya miatt a máj lassabban bontja le az alkoholt, így a gyengébbik nem képviselőit jobban meg tudja viselni a másnaposság. Az is bizonyítottá vált, hogy a másnaposság szempontjából az évek és a kor is számít: Ahogy öregszünk, egyre rosszabb érzést idéz előz a másnaposság. Többek között ezért se tudunk később már annyit éjszakázni, mint fiatal korunkban.

A másnaposság hatékony kezelésére és enyhítésére léteznek különböző módszerek. Kevésbé ismert, ám hatékony módszer lehet a máriatövi fogyasztása. A máriatövis közismert májvédő tulajdonságokkal rendelkező gyógynövény. Kivonatait érdemes fogyasztani mielőtt alkoholt iszunk. A máriatövis kivonatai ugynais olyan természetes termékek, melyekkel csökkenhető az alkalmi italfogyasztás és az abból fakadó emésztési zavarok és gyomorproblémák sokasága. Mivel a máriatövis szilimarin tartalma serkenti a máj által termelt glutation termelődését, a glutationt pedig az alkohol önmaga felemészti,ezért alkoholistáknak vagy alkohol okozta májproblémákban szenvedőknek ajánlott máriatövist fogyasztani!

„Pikkelysömör jelentkezett a bőrömön. Nagyon kellemetlen volt. Máriatövissel próbáltam kezelni, és láss csodát, bevállt. 2 hét elteltével eltüntek a pikkelysömörre jellemző tünetek, csupán piros foltok maradtak. Pár nap múlva a bőrpírnak is nyoma veszett. A máriatövis bőrápolónak is hatásos!”
László József - Budapest
Tovább az Összes véleményhez
Kérdezzen
vagy írjon nekünk:
Tel:70/7733170

Tisztítsa meg máját máriatövissel + Reg-enorral
Reg-Enor kúra: fogyás + májtisztítás együtt.

2010 - 2018 © Máriatövis.Bolt
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók