MÁRIATÖVIS KÚRA

Szabadítsa meg máját

a mérgektől!

Tovább a kúrához »

Szállítás:1 munkanap alatt

10 ezer felett

Kérdések / Rendelés:
Tel:70/7733170

info@mariatovis.bolt.hu

Gyakran ismételt kérdésekMi is az a máriatövis?

A máriatövis, latinul ’Silybum marianum’ a mediterrán régiókban mindenfelé megtalálható. Nyugat –és Közép-Európában őshonos. Az őszirózsafélék családjába tartozó gyógynvényt már több mint 2000 éve alkalamzzák a hagyományos népi gyógyászatban.

Hazánkban is megtalálható?

A máriatövist hazánkban a vadon élve nem találjuk meg, ellenben számos helyen termesztik és nevelik.

Mire használható a máriatövis?

A máriatövis a májproblémák kezelésére a legjobb természetes gyógymód. A májzsugorodás, a hepatitis, a sárgaság és az epehólyag rendellenességei ellen egyaránt hatékony. A májbetegségek kezelésén kívül a máriatövis hatásosan alkalmazható gyomorproblémák, fáradékonyság, bőrbetegségek vagy például az étvágytalanság leküzdésére. Egyesek szerint a cukorbetegeknek és szívproblémákkal küzdöknek is segíthet. A legújabb kutatások a máriatövis rák-ellenes hatásait vizsgálják.

Miért olyan hatásos a máriatövis?

A szilimarin egy flavonoid komplex vegyület. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A máriatövis legfontosabb hatóanyaga a szilimarin, ez a vegyület tette világszerte ismertté a gyógynövényt.
Valóban jó a máj egészésgének?

A máriatövis a máj egészségéért felel; már a népi orvoslásban is felismerték májvédő tulajdonságát. Méregtelenítő, sejtvédő, gyulladáscsökkentő tulajdonságaival a máj egészsgéért felel. Az alkohol okozta májproblémák kezelésére is használható!Segít a cukorbetegségben szenvedőknek?

Egyes tanulmányok szerint a máriatövis valóban enyhíthet a cukorbetegségen, ugyanis csökkenheti a vércukorszintet és kiegyensúlyozza a koleszterinszintet. Az folyamatos vizsgálatok alatt a kutatók azt is tapasztalták, hogy a máriatövis javít a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők inzulinrezisztenciáján.

Szívbetegek állapotán is javíthat?

A máriatövis a szervezet rossz koleszterinszintjét (LDL koleszterin) csökkenti, ezáltal megelőzhet különböző szív problémákat és betegségeket. A kleszterin túltengés ugyanis egyenes útként vezet a szívbetegségek kialakulásához.
Meg kell jegyezni azonban, hogy a máriatövis szívbetegségekre gyakorolt pozitív hatásait eddig leginkább csak cukorbetegek esetében vizsgálták.

Mennyi a máriatövis ajánlott napi mennyisége?

Magas szilimarin tartalma miatt ajánlott annyit fogyasztani, amennyi a szilimarin napi ajánlott mennyisége. A szilimarinból 420-480 gramm/nap.
A máriatövis kivonatai azonban nem csupán szilimarint tartalmaznak. Az általunk forgalamzott máriatövis por ajánlott napi mennyisége 5 gramm.

Milyen kiszerelésben kapható a máriatövis?

A máriatövis kivonatai kaphatóak tea és olaj kivonataiban is. A gyógynövény legnépszerűbb kiszerelését. A máriatövis-port ITT megrendelheti könnyen és gyorsan!

Gyerekek is fogyaszthatják a máriatövist?

Érdekesség, hogy a máriatövis a természetes gyógymódok közül azon kevesek egyike, amelyek fogyasztását nem kifejezetten ajánlják a gyermekeknek.

Fogyasztható-e más gyógyszerekkel együtt?

A máriatövis szilimarin tartalma miatt befolyásolhatja fogamzásgátlók, antidepresszánsok vagy allergiaellenes gyógyszerek hatásait, ezért gyógyszeres kúra idején érdemes kikérni a háziorvos vélményét a gyógynövény alkalmazásáról.

Hosszú távon is alkalmazható?

Az eddigi vizsgálatok és tapasztalatok azt igazolják, hogy a máriatövis nagyon ritkán kelt mellékhatásokat (hasmenést leginkább) a hosszútávú alkalamzása során. Biztonságosan alkalmazható!

A tapasztalatok alapján biztosnágos a máriatövis fogyasztása?

A máriatövis széles körben használják és fogyasztják világszerte. A tapasztalatok alapján komplikációktól mentes a gyógynövény alkalmazása. Mivel a tudomány is erre az álláspontra helyezkedett, kijelenthető, hogy igen, a máriatövis fogyasztása biztonságos az egészségre nézve!

MÁJMÉREGTELENÍTŐ KÚRÁK
Egészséges MÁJ
Egészséges Szervezet
Szabadítsa meg máját mérgektől máriatövissel!
részletek »


Milyen mellékhatásai vannak a fogyasztásának?

A máriatövis fogyasztás biztosnágosnak nevezhető. A mellékhatások között gyakrabban a hasmenést, ritkábban a szédülést, a hányingert és a puffadást említik.

Allergiásoknak ajánlott?

Ne szedje a máriatövist, hogyha parlagfűre, krizantémra, körömvirágra, kamillára, cickafarkra, vagy a százszorszépekre allergiás!

Terhes nőknek ajánlott?

Hogyha egy mód van rá, kerülje a máriatövis haszálatát a terhesség és szoptatás alatt!

„Melkasi fájdalmakkal kerültem kórházba. Kiderült, hogy nem egyszerű fájdalomról van szó, hanem májnagyobbodás tapasztalható a szervezetemben. A kezelőorvosom a máriatövist javasolta az egyéb gyógyszerekkel szemben. Pár hét múlva rájöttem, hogy miért döntött így az orvos. A máriatövis fantasztikusan hatott a májamra! Azt hiszem innentől már egyenes út vezet az egészséghez!”
Sárvári Andrea - Miskolc
Tovább az Összes véleményhez
Kérdezzen
vagy írjon nekünk:
Tel:70/7733170

Tisztítsa meg máját máriatövissel + Reg-enorral
Reg-Enor kúra: fogyás + májtisztítás együtt.

2010 - 2018 © Máriatövis.Bolt