MÁRIATÖVIS KÚRA

Szabadítsa meg máját

a mérgektől!

Tovább a kúrához »

Szállítás:1 munkanap alatt

10 ezer felett

Kérdések / Rendelés:
Tel:70/7733170

info@mariatovis.bolt.hu

Melyek a máriatövis egyéb hatásai?A máriatövis kivonatot elsősorban a máj egészségének megőrzésére és védelmére használják, fogyasztják. Az elmúlt 40 évben azonban intenzív kémiai és klinikai kutatások erősítették meg a máriatövis hatékonyságát és terápiás értékét a májbetegségeken kívül egyéb más betegség kapcsán.

Az Egyesült Államok Nemzeti Gyógyszerészeti Könyvtára és a Nemzeti Egészségügyi Intézet több mint 400 tudományos tanulmányt katalogizált gyógyászati adatbázisában a máriatövissel és annak aktív hatásaival kapcsolatban. Ezek a tanulmányok is igazolják, hogy a máriatövis valóban igen hasznos és értékes gyógynövény.

Napjainkban a máriatövist gyakran használják gyógyhatása miatt szerte a világon – nem csak májproblémákra. Európában orvosok által felírt gyógyszer.

A máriatövis a máj egészsége mellett további előnyökkel bírJavítja a vastagbél működését
Gloria Gilbere természetgyógyász egy 2007-ben megjelent, saját maga által publikált cikkben kifejtette, hogy szerinte a máj túlzott leterhelésé veszélyezteti a vesefunkciót és befolyásolja a vastagbél működését. Mindez különböző betegségeket és problémákat eredményezhet a szervezetben. A máriatövis fokozza az epe termelődését, puhítja a székletet, miközben enyhe hashajtó hatású, így fokozza a bélmozgást is. A máriatövis fogyasztása mellett érdemes megelíteni, hogy a gyümölcsöket, zöldségeket, rostokat és hüvelyeseket tartalmazó étrend is elősegítheti a vastagbél tisztítását!

Egészségessé és éppé teheti bőrünket:
A máriatövis bőrproblémák ellen is kiváló orvosság! Számos előnyt tartogat azoknak, akik bőrbetegségeik kezelésére a szintetikus gyógyszerek helyett természetes megoldást keresnek. Tudományos bizonyítékok és tapasztalatok igazolják, hogy a máriatövis kitűnő ellenszere lehet a roppant kellemetlen tünetekkel és panaszokkal járó pikkelysömörnek. Egy, a ’Natural Health Information on Demand’ 2000-ben megjelent cikk szerint a szilimarin növeli a máj által termelt glutation szintjét, ami egy méregtelenítő fehérje és úgy vélik, a pikkelysömörben szenvedők szervezetében nincs jelen kellő mennyiségben.
Olyan bőrbetegségek esetén is hatásosan alkalmazható, mint az ekcéma vagy az akné. A ’Jigsaw Health’ weboldalon egy 2008-ban megjelent cikk is kifejti, hogy az akné legfőbb oka a májelégtelenség. A máriatövis elősegíti a méreganyagok eltávolítását a vérből. Gyulladáscsökkentő, hűsítő hatásával pedig enyhítheti a gyulladást és bőrpírt is, ami jellemző az aknéra. Továbbá segít elmulasztani a pattanásokat és csökkenteni a bőrpírt és az irritációt.
A máriatövis bőrnyugtató tulajdonságai révén puhítja és hidratálja a bőrt. A száraz és berepedezett bőrt is képes megnyugtatni, felületét simává és ragyogóvá tenni. Gyakori összetevője a boltokban kapható hidratáló készítményeknek.

Máriatövis kapszula

Epekő és epehólyag ellen
A máriatövisben lévő szilimarin növeli az epe oldhatóságát, ezáltal támogatja annak keringését. Megelőzéshez vagy a már meglévő epekövek kezeléséhez ezáltal igen hasznos lehet. Kutatások kimutatták, hogy a máriatövis rendszeres használata jelentősen csökkentheti az epe koleszterinszintjét.

• Nagyon kevesen vannak tisztában a májnak a zsír csökkentésében betöltött szerepével. A májfunkció javítása szinte valamennyi fogyókúrás programból hiányzik. Pedig a máj a vértisztításhoz és a szervezetben a zsír metabolizálásához is nélkülözhetetlen. Amikor a májfunkció a szilimarin hatására erősödik, a zsír gyorsabban metabolizálódik. Mindez azt jelenti, hogy sokkal könnyebb lesz leadni a súlyfelesleget, megelőzhető az elhízás.

• A máriatövis fogyasztása előnyös lehet a szívnek is, hiszen a csodás gyógynövény kivonatai kiegyensúlyozhatják a szervezet koleszterinszintjét.

• A máriatövisben nagy mértékben megtalálható szilimarin vegyület olyan flavonoid, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságairól hiresült el! – A szervezet belső egészésgének fenntartásában így jelentős szerepekkel bír.

• A máriatövis eszmei és orvostudományi értéke a tudomány legújabb álláspontja szerint felértékelődhet, hiszen kutatók szerint akár a Rák ellen, vagy éppen a cukorbetegség kezelésében is képes lehet pozitív hatásokat kifejteni. A Részletekért kattintosn ide!

MÁJMÉREGTELENÍTŐ KÚRÁK
Egészséges MÁJ
Egészséges Szervezet
Szabadítsa meg máját mérgektől máriatövissel!
részletek »
Kérdezzen
vagy írjon nekünk:
Tel:70/7733170

Tisztítsa meg máját máriatövissel + Reg-enorral
Reg-Enor kúra: fogyás + májtisztítás együtt.

„Hogyha valaki veszíteni akar a súlyából, annak a máriatövist mindenképpen ajánlanám. Első lépésként ugyanis a májat kell megtisztítani, egészségessé tenni. A májunk elnyel és felszív mindent, így hogyha veszíteni szeretnél testsúlyodból, akkor mindenképpen a máj tisztításával és a máriatövissel kezd. Ez az én tapasztalatom ugyan, de nagyon bevállt nálam!”
Cseke Ottó - Csákvár
Tovább az Összes véleményhez
2010 - 2018 © Máriatövis.Bolt
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók