MÁRIATÖVIS KÚRA

Szabadítsa meg máját

a mérgektől!

Tovább a kúrához »

Szállítás:1 munkanap alatt

10 ezer felett

Kérdések / Rendelés:
Tel:70/7733170

info@mariatovis.bolt.hu

A máriatövis történeteA máriatövis, vagy ahogy népiesen nevezik az ’őszbogáncs’ vagy a ’szamárkóróEuróbában őshonos, mára azonban a világ számos más részén termesztik és használják. A máriatövist több mint 2000 éve ismeri az emberiség. Ókori görög és római források is említést tesznek róla, csak úgy mint számos középkori dokumentáció – Melius Juhász Péter Herbárium című könyve mellett, számos egyéb gyógynövényeket összegyüjtő és rendszerező gyűjteményben megemlítik a máriatövist. A történelem folyamán a máriatövis legfontosabb tulajdonságának végig a máj védelmét tartották.

A növény gyógyhatásait az igen magas szilimarin tartalmának köszönheti. Átlagosan úgy tartják, hogy a máriatövis kivonatai 70-80%-ban tartalmazzák ezt a csodás gyógyhatású anyagot.

Az őszirózsák családjába tartozó máriatövisnek régebben a leveléből sajtolták ki a gyógyhatású készítményt. Az utóbbi évtizedekben már inkább a növény érett terméséből készítik el a kivonatokat. A máriatövis kivonata nagy mértékben tartalamzza a szilimarint, továbbá szilibint, szilandrint, bizonyos flavonoidokat és szteroidokat is magában rejt. A kivonatokat a gyógyszertárak és bioboltok polcain megtaláljuk kapszula, olaj és/vagy tea formájában is. Talán a legnépszerűbb kiszerelése a máriatövis-por, melyet adhatunk italokhoz – tea/kávé, vagy akár salátákhoz is. A máriatövis-port Nálnuk könnyen és gyorsan megrendelheti ITT!

A máriatövis fogyasztásánál a mellékhatások és egyéb panaszok elkerülése végett javallott betartani az ajánlott napi mennyiséget. Az általunk forgalamzott máriatövis-porból 5 - 20 gramm / nap az ajánlott mennyiség, melyet célszerű 3 részre felosztani, és egyenlő időközönként a nap 3 különböző szakaszában, közvetlenül az étkezés után elfogyasztani. Folyadékban, vagy csak simán egy pohár vízben elkeverve.

Jól bevált májvédő szerMáriatövis termékek

Az ókori rómaiak természetesen még nem ismerhették a máriatövis összetevőit, de arra nagyon hamar rájöttek, hogy a gyógynövény kitűnő májerősítő. Szükség is volt a máriatövishez hasonló gyógyhatású készítményhez, hiszen akkoriban a hétköznapok elsőszámú itala még a bor volt – és maradt is az több száz éven át. A bor bódító hatásait nem kell külön taglalni, ám azt érdemes megjegyezni, hogy felthetőleg a rómaiak már felismerték a máriatövis azon tulajdonságát is,amit manapság csak úgy mondanánk röviden, hogy a másnaposság ellenszere.
Érdekesség hogy a rómaiak mellett még évszázadokkal később a szászok is eredményesen alkalmazták a máriatövist kígyómarás ellen.

A középkorban számos természettudós tett említést a máj egészségét védő gyógynövényről. Ekkoriban még továbbra is inkább a növény gyökerét vagy érett termésének magjait rágcsálták, fogyasztották, mintsem hogy a leveléből sajtolták volna ki a kivonatot. Természetesen ehhez az eljáráshoz elengedhetetlen volt a kellő technikai fejlettség megléte.

A 17. században az angol nyelvterületek legismertebb gyógynövénykutatója, Nicholas Culpepper a máriatövist a máj és a lép egészségének védelmében ajánlotta, továbbá úgy tartotta, hogy távol tartja a vesekő kialakulását is. A Culpeppert követő időkben már széles körökben elfogadottá vált a máriatövis májvédő hatás; és ’a máj és a vér barátjának’ nevezték a gyógynövényt.

A 18. században német kutatók az orvostudomány és a techinka fejlődésének hála közelebbről is szemügyre vehették a máriatövist. Az elvégzett kísérletek és vizsgálatok bebizonyították az „elődök” elképzelését! A gyógynövény hihetetlen módon képes biztosítani az egészséges májműködést. A máriatövis számos főleg inkább manapság felfedezett egyéb előnye (ugrás az egyéb hatásokhoz) közül a máj-védelmét találták ekkor is a legfontosabbnak; valamint elismerték, hogy a máriatövis képes lehet az alkohol jelentette káros (utó)hatások enyhítésére.

Ismert orvosok, mint Johann Gottfried Rademacher a 19. században májbetegségeket kezeltek pusztán máriatövissel. A dr. Rademacher után ’Tinctura Cardui Mariae Rademacherm’-nek nevezett tinktúrát még manapság is alkalmazzák egyes helyeken.

Megjegyzés: A tinktúra a gyógynövények alkoholos kivonata. A növény részeit összeaprítják, és 2/3 részben alkoholos tartalmú vízben áztatják napokig. Az áztatás után ruhán átszűrik a folyadékot, a fennmaradó anyagot pedig alaposan kinyomkodják. Majd ezt megismérlik 1-szer a megmaradó szüredékkel. A tinktűráról érdemes tudni, hogy általában évekig tartalmazza még a gyógynövények alapanyagait! Kis üvegcsékben tárolják a kinyert folyadékot, melyből 1-2 cseppet adnak, leginkább italokhoz.

Az évszázadok során látható, hogy a máriatövis fokozatosan vált egyre ismertebb és elfogadottabb gyógynövénnyé. A máriatövis azonban olyannyira összetett, hogy manapság, modern korunkban sem mondhatjuk még el, hogy teljes mérétkben ismernénk ezt a csodálatos gyógynövényt. A legújabb kutatások áttörő eredményeiről itt olvashat!

MÁJMÉREGTELENÍTŐ KÚRÁK
Egészséges MÁJ
Egészséges Szervezet
Szabadítsa meg máját mérgektől máriatövissel!
részletek »
„Hogyha valaki veszíteni akar a súlyából, annak a máriatövist mindenképpen ajánlanám. Első lépésként ugyanis a májat kell megtisztítani, egészségessé tenni. A májunk elnyel és felszív mindent, így hogyha veszíteni szeretnél testsúlyodból, akkor mindenképpen a máj tisztításával és a máriatövissel kezd. Ez az én tapasztalatom ugyan, de nagyon bevállt nálam!”
Cseke Ottó - Csákvár
Tovább az Összes véleményhez
Kérdezzen
vagy írjon nekünk:
Tel:70/7733170

Tisztítsa meg máját máriatövissel + Reg-enorral
Reg-Enor kúra: fogyás + májtisztítás együtt.

2010 - 2018 © Máriatövis.Bolt